דילוג לתוכן

שיר של יום - שירים מחייכים

אֲנִי אוֹהֵב שׁוֹקוֹלָד

מילים: יהונתן גפן  לחן: יצחק קלפטר  אֲנִי אוֹהֵב שׁוֹקוֹלָד וְעוּגוֹת גְּבִינָה   וְאַרְטִיק וְסֻכָּרִיּוֹת וְתוּת גִּנָּה   אֲנִי אוֹהֶבֶת יְמֵי הֻלֶּדֶת וְשַׂקִיּוֹת עִם דְּבָרִים טוֹבִים   וְאֶת הַשֶּׁמֶשׁ וְאֶת הַיָּרֵחַ וְגַם כַּמָּה כּוֹכָבִים.     אֲנִי אוֹהֵב אֶת הַחֹרֶף וְאֶת הַקָּיִץ וְאֶת הַסְּתָיו   וְאֶת הָאָבִיב וְאֶת מַה שֶׁעַכְשָׁו   אֲנִי אוֹהֵב אֶת גָּלִית בְּעִקָּר עִם צַמּוֹת   וְאֶת זֹאת עִם הַנְּמָשִׁים וְאֶת זֹאת עִם הַגּוּמוֹת.     אֲנִי אוֹהֵב אֶת אִמָּא וְאֶת אַבָּא גַּם   וְאֶת שׁוּלָה הַגַּנֶּנֶת וְאֶת הַדּוֹדָהּ מִרְיָם   אֲנִי אוֹהֵב אֶת סַבָּא וְאֶת סַבְתָּא  אֲנִי אוֹהֵב אֶת אֲחוֹתִי   אֲבָל הֲכִי הֲכִי הַרְבֵּה  אֲנִי אוֹהֵב אוֹתִי.     אֲנִי אוֹהֵב אֶת הַחֹרֶף...

אני אוהב שוקולד - אודות השיר

אודות השיר

הילד בשיר מתקדם במעגלי השייכות שלו כשהוא מונה את הדברים שהוא אוהב עד שהוא מגיע אל עצמו. הסיום "אבל הכי הכי הרבה, אני אוהב אותי", הוא סיום מעניין. האם מרבית הילדים באמת מזדהים עם סיומת זו? האם הילדים באמת אוהבים את עצמם כפי שהם, והאם אנחנו מאפשרים להם זאת? האם התרבות בכלל מעודדת אהבה עצמית? אהבת האחר? אהבת מוצרי צריכה? מה אומרים טקסטים שונים בתרבות היהודית-ישראלית בעניין זה? ומה עושים עם מה שלא אוהבים? 

'אני אוהב' הוא חלק מיצירה שלמה שכתב יהונתן גפן, "הכבש השישה עשר", אשר יצאה כתקליט בשנת 1978  ונחשב  אחד האלבומים הישראליים המושמעים והאהובים ביותר.
את המילים כתב גפן במשך חמישה ימים בלבד בעת ששהה בפריז. לדבריו, מרבית השירים נכתבו בניסיון להביט על העולם בעיניהם של ילדים. את השיר 'אני אוהב' הלחין יצחק קלפטר, אף כי את רוב השירים באלבום הלחין יוני רכטר, שזכה בשנת 2014 יחד עם גפן בפרס אקו"ם על אלבום זה. 
מתוך נימוקי השופטים: "מעטות הן היצירות שבכל גלגול שומרות על איכותן ומצליחות להגיע לקהל רחב ילדים ומבוגרים כאחד. במקרה של "הכבש השישה עשר" זה קרה, בזכות השילוב הנדיר שבין שירים נפלאים רוויי הומור ורגישות לבין לחנים נהדרים, הפקה מוזיקלית מושלמת וביצועים חד-פעמיים". 

 

ערכים מובילים בשיר: שייכות, שמחה, אינדיווידואליות/עצמיות, הכרת הטוב

סימנייה